31 Mayıs 2016 Salı

Eugene Podkletnov ( Yer çekiminin engellenmesi )

1996 yılında Finlandiya' daki Tampere Üniversitesi, dünyada araştırmacıların öfkesini çeken genç bir araştırmacıyı azletti. Adı Eugene Podkletnov olan araştırmacı bundan önce Moskova' da lisansüstü derecesini almış ve Tampere' ye doktorasını yapmaya gelmişti.
1992 yılında yayınladığı makalesinde, süper-iletkenlerden yapılan bir diski döndürerek üstündeki yerçekimini azaltmayı başardığı deneyini açıkladı. Raporunda yazılana göre dönen diskin üzerindeki yerçekimi normal değerinin % 0,3 altındaydı. Bu makale zamanında hiç ilgi uyandırmadı. Podkletnov 1996 yılında önemli bir dergi olan British Journal of physics' e meslektaşıyla birlikte laboratuvarında geliştirdiği yeni bir tekniği kullanarak diskin üzerindeki yerçekimini % 2 oranında azalttıkları deneylerle ilgili bir makale gönderdi. Bu sefer makalesi incelendikten sonra ileride bir sayıda yayınlanmasına karar verildi.
Ancak derginin o sayısı basılmadan önce, derginin çalışanlarından biri olan Ian sample tüm hikayeyi İngiliz Sunday Telegraph' ın bilim muhabiri Robert Matthews' a sızdırdı. Böylece 1 Eylül 1996' da Matthews manşetten Finlandiyalı bilim adamlarının dünyanın ilk antigravite aracını ortaya çıkaracağını yazdı. Aynı gün, manşetin bilim adamlarında neden olduğu öfkenin ardından, Podkletnov' un çalıştığı laboratuvarın başkanı
gazetelere bir savunma yazdı; genç araştırmacının deneyi kendisinin bilgisi olmadan gerçekleştirdiğini ve bu yüzden bu araştırmayı desteklemediğini vurguladı. Bundan hemen sonra  Podkletnov,2 un araştırma ortağı deneylerle ve kendi adını da içeren makaleyle ilişkisini inkar etti. Mahkemeden İsminin bu projeyle anılmasını yasaklayan bir emir çıkarttı; bu kişinin adı hala bilinmiyor.
Ortaya çıkan karmaşa Podkletnov' u makalesini geri çekmesine neden oldu. Yerçekimini iptal etmediğini, karşısına çıkn bilim adamları bilimsel açıdan bunun imkansız olduğunu söylemişti, yerçekiminin sadece önünün kestiğini vurguladı. Bu makale hiçbir zaman British Journal of physics'e kabul edildiği şekliyle yayınlanmadı. Buna rağmen deneyini yaptığı laboratuvara yeniden girmesine izin verilmedi ve Moskova' ya dönerek aracını geliştirmeye devam etti.
Bundan seneler sonra Podkletnov yeniden uluslararası bir fırtına yarattı. İtalyan fizikçi Giovanni Modanese'yle birlikte yerçekimini iten sürekli bir ışın yaratabilen bir araç tasarladığını açıkladı. Görgü tanıklarına göre bu araç 15 metre uzaklıkta bir binadaki sarkacı hareket ettirebiliyordu. Eleştirmenlerin tereddütleri sonucunda Podkletnov ışının biyolojik dokulara zararlı olabileceğini kabul ederek bu deneylerini tekrarlamadı.


Alıntı: 2050 kitabından Prof. David Passing

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder