20 Ocak 2015 Salı

Dünyanın En Dayanıklı Telefonu Vertu

Vertu marka cep telefonları sağlamlığıyla da adından söz ettiriyor. Karbon fiber, titanyum ve safir kristalden üretiliyor.
Fiyatları 5 bin ila 20 bin euro arasında değişen lüks cep telefonların yapımında altın, platin ve yakut gibi değerli malzemeler kullanılıyor. İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden David-Victoria Beckham çiftine, ünlü pop star Beyonce'den Brad Pitt ve Angelina Jolie gibi Hollywood yıldızlarına kadar birçok ünlünün kullandığı cep telefonlarının en önemli özelliği, dünyada el yapımı üretilen ilk cep telefonu olması.
İngiltere' nin Hampshire kentinde bulunan Vertu fabrikasinda üretilen lüks cep telefonları standart bir telefondaki ortalama 40 parçanın aksine 404 parçadan oluşuyor. 74 ayrı patenti bulunan telefon,
250' yi aşkın üst düzey saat işçisiyle cep telefonu yapımında ve tasarımında uzman kisiler tarafından üretiliyor. Fabrikada normal bir telefonun üretilmesi ortalama 10 dakika alırken Vertu el yapımı cep telefonlarının üretilmesi en az 26 saat sürüyor. 3 ayrı modeli bulunan Vertu cep telefonlarında çizilmeye karşı dayanıklı safir kristal ekran, seramik kılıf ve Austin Martin otomobillerinde kullanılan dayanıklı deri kullanılabiliyor. Tuş takımlarının yataklarında kullanılan yakut sayesinde tuşları tam 2 milyon kez basmaya dayanıklı hale getiren Vertu cep telefonları satışa sunulmadan önce 96 farklı teste tabi tutuluyor. Cep telefonlarının her birinde, SIM karttan bağımsız olarak, farklı bir özel kod numarası bulunuyor. Böylelikle telefonlar çalınmaya karşı da korunuyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder