23 Ocak 2015 Cuma

Naga Maya Dili & Naacal Tabletleri

Efsanevi batık kıta Mu'nun milletlerinin kullandığı iddia edilen, bilinen en eski antik dildir. bu dili ilk kez dünyaya tanıtan ve bu dile ismini veren kişi James Churchward, Naacal tabletlerini okuyarak bu dili öğrenmiş ve bunun hakkında pek çok kitap yazmıştır. ayrıca Naga-maya dili özünde hiyeroglif tabanlı bir alfabeye sahiptir.
Naga-Maya dili Hindistan'daki arkaik Sanskritçe olarak bilinen en ilkel Hint dilinden daha eskidir. Churchward Batı Tibet'teki bu mabedin -baş rahip Naga-Maya dilini bilmektedir.- baş rahibinden bu ölü dili iki yıllık bir çalışma sonunda öğrenir ve rahibin de yardımı ile bu tabletlerde yazılanları çözer. Burada yazılanlara göre; bu yazılar 15.000 yıl önce yazılmış olup Hindistan'a Mu'nun bilim rahipleri dedikleri "Naakaller" tarafından getirilmiş tabletlerdir.
Rishi'nin Churchward'a binlerce yıldır sır olarak saklanan tabletleri niçin gösterdiği bilinmiyor. Ancak kendisi de bir inisiye olan Rishi'nin başka kanallardan da olsa Ezoterik doktrini bünyesinde yaşatan bir diğer kardeşlik örgütüne üye olan Churchward'ı kendisine yakın bulduğu ve bazı sırların Batı dünyasına açıklanması zamanının geldiğine inandığı tahmin ediliyor.
Naacal Tabletleri Mu Uygarlığına ait günümüzden yaklaşık 15.000 yıl önce yazıldıkları ispat edilen taş tabletlerdir. Tabletleri yazan ve uygarlıklarını anlatan rahip Naacaller birgün bu sonla karşılaşacaklarını ve gelecek kuşaklara bu bilgilerin kalmasını istiyorlardı. James Churcward 50 yılı aşkın bir zaman içerisinde tüm dünyayı dolaşarak Mu ile ilgili pek çok belge elde etmiştir. Tibet'teki bir mabedin baş rahibi Rishi tarafından kendisine verilen bu tabletler en önemli bilimsel kanıtlardır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder